SHARE

Një grua e ndjeshme kurrë nuk mund të jetë e lumtur me një budalla.

– George Washington

George Washington (11 shkurt, 1731 – 14 dhjetor, 1799) ishte ushtarak dhe politikan amerikan i cili shërbeu si presidenti i parë i Amerikës dhe ishte njëri ndër themeluesit e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Ai kishte shërbyer si komandant i përgjithshëm i ushtrisë kontinentale, gjatë luftës revolucionare në Amerikë dhe më vonë e drejtoi kuvendin i cili e hartoi kushtetutën e SHBA-ve.