SHARE

Vdekja mund të jetë më e madhja nga të gjitha bekimet njerëzore.

– Sokrati

Socrates ( 470/469 – 399 para lindjes së krishtit) ishte filozof antik grek, i cili konsiderohet njëri ndër themeluesit e filozofisë perëndimore. Ai është figurë enigmatike sepse kryesisht njifet nga shkrimet e studentëve të tij Platonit dhe Ksenofanit, sepse asgjë e shkruar nga ai nuk është ruajtur. Dialogjet e Sokratit janë disa nga punimet e tij të vetme që kanë mbijetuar nga antikiteti.