SHARE

Nëse njerëzit sjellin kaq shumë guxim në këtë botë, bota duhet ti vrasë ata për ti thyer dhe natyrisht ajo i vret. Bota e thyen secilin dhe më pas, disa janë të fortë në copa të thyera. Por ata që nuk thyhen ajo i vret. Ajo e vret më të mirin, më fisnikun më të guximshmin, pa dallim. Nëse jeni njëri prej këtyre, mund të jesh i sigurtë se do të vrasë edhe ty vetëm se pa ndonjë nxitim të veçantë.

– Ernest Hemingway, “A Farewell to Arms”