SHARE

Zemra e një nëne është një humnerë e thellë, në fund të së cilës ju gjithmonë do të gjeni falje.

– Honoré de Balzac

Honoré de Balzac (20 maj, 1799 – 18 gusht, 1850) ishte novelist dhe dramaturg francez. Ai konsiderohet si njëri ndër themeluesit e realizmit në literaturën Europiane. Shkrimet e tij patën ndikim tek shumë shkrimtarë të mëdhenjë si: Emil Zola, Charles Dickens, Gustave Faulber si dhe tek filozofë të rëndësishëm si Friedrich Engels.