SHARE

Lufta është vetëm një ikje frikacake nga problemet e paqes.

– Thomas Mann

– Paul Thomas Mann (6 korrik, 1875 – 12 gusht, 1955) ishte novelist gjerman, shkrimtar i tregimeve të shkurtëra, kritik shoqërorë, filantropist, eseist dhe laureat i çmimit Nobel për letërsi, në vitin 1929. Analizat dhe kritikat e tij për shpirtin gjerman dhe europian, u përdorën për ti modernizuar tregimet gjermane dhe ato biblike dhe gjithashtu idetë e Gëtes, Niçes dhe Shopenhauerit.