SHARE

Dashuria është një gjë ideale, martesa është një gjë reale; një ngatërrim i ideales me realen asnjëherë nuk shpëton pa u ndëshkuar.

– Johann Wolfgang von Goethe – (1749 – 1832) ishte burrështetas dhe shkrimtarë gjerman. Sot ekzistojnë më shumë se 10.000 letra dhe mbi 3.000 vizatime të tij dhe gjithashtu fragmente letrare dhe shkencore. Vepra e parë shkencore e tij (Metamorphosis of Plants), është publikuar në vitin 1788.