SHARE

Dogmatizmi është pengesa më e madhe mentale e lumturisë njerëzore.

Bertrand Russell – (18 maj, 1872 – 2 shkurt, 1970) ishte filozof, matematicien, shkrimtar dhe aktivist politik anglez dhe gjithashtu laureat për çmimin Nobel. Ai konsiderohet si njëri ndër themeluesit e filozofis analitike. Në disa momente gjatë jetës së tij, ai e konsideroi veten liberal, socialist dhe pacifist. Ai ishte i lindur në njërën ndër familjet aristokrate më të njohura të Mbretërisë së Bashkuar.