SHARE

Ti më pyet se çka më detyron mua të flasë? Një gjë e fortë: ndërgjegja ime.

Viktor Hygo – lindi në Besançon më 26 shkurt të vitit 1802. Ai ishte një dramaturg, poet dhe shkrimtar francez, i konsideruar shkrimtari më i madh francez dhe babai i romantizmit si dhe një figurë dominuese në letërsinë franceze të shekullit XIX. Ai gjithashtu bënte fushata të ndryshme shoqërore siq ishte qështja e dënimit kapital.