SHARE

E vërteta kurrë nuk e dëmton një kauzë të drejtë.

– Mahatma Gandhi (2 tetor 1869 – 30 janar 1948) – ishte lideri i shquar i Lëvizjes Indiane për Pavarësi, në Indinë e sunduar nga Britania e madhe, përmes mosbindjes së padhunshme shoqërore. Gandhi e udhëhoqi Indinë drejtë pavarësis dhe inspiroi lëvijet për të drejtat civile dhe lirinë nëpër gjithë botën. Jo zyrtarisht ai quhet edhe babai i kombit.