SHARE

Pierre kishte të drejtë kur tha se për të qenë i lumtur, njeriu duhet të besojë në mundësin e lumturisë dhe tani u besojë në të. Lëre të vdekurin ta varros të vdekurin, por përderisa unë jam i gjallë, unë duhet të jetojë dhe të jem i lumtur.

– Leo Tolstoy, “Lufta dhe Paqja” – ky libër konsiderohet si vepra kryesore e letërsisë botërore dhe njëra ndër arritjet më të mirë letrare të Tolstoit.