SHARE

Gjëja vërtetë e rëndësishme është jo vetëm të jetosh, por të jetosh mirë dhe për të jetuar mirë do të thotë, mes shumë gjërave tjera të kënaqshme në jetë, të jetosh sipas parimeve tua.

Sokrati – ishte filozof antik grek, i cili konsiderohet njëri ndër themeluesit e filozofisë perëndimore. Ai është figurë enigmatike sepse kryesisht njifet nga shkrimet e studentëve të tij Platonit dhe Ksenofanit, sepse asgjë e shkruar nga ai nuk është ruajtur. Dialogjet e Sokratit janë disa nga punimet e tij të vetme që kanë mbijetuar nga antikiteti.