SHARE

Filozofia mund t’i bëjë njerëzit të sëmurë.

– Aristoteli, “Nicomachean Ethics” (384–322 BC, para lindjes së krishtit) ishte filozof dhe shkencëtar antik grek. Në moshën 17 vjeçare ai i’u bashkua akademisë së Platonit në Athinë. Menjëherë pas vdekjes së Platonit, Aristoteli e la Athinën dhe me kërkesë të Filipit të Maqedonisë, ai u bë mentor i atij që më vonë do të bëhej pushtuesi më i madh i të gjitha kohërave, Aleksandrit të Madh të Maqedonisë.