SHARE

Lumturia e jetës tuaj varet nga cilësia e mendimeve tuaja.

Marcus Aurelius (121 – 180) ishte perandor romak. Ai bashkë – udhëheqi perandorinë me Lucius Versus deri në vitin 161. Aurelius ishte i fundit nga të ashtuquajturit Pesë Zotët Perandorë. Ai ishte praktikues i Stoicizmit dhe shkrimet e tij të patitulluara, të njohura si “Meditime”, janë burimi më i rëndësishëm i kuptimit modern të filozofisë antike stoike.