SHARE

Ekzistojnë disa njerëz të cilët kurrë nuk do të binin në dashuri, nëse nuk do të kishin dëgjuar më herët se diçka e tillë ekziston.

– François de La Rochefoucauld (15 shtator, 1613 – 17 mars, 1680) i lindur në Paris në një familje mbretërore, në kohën kur oborri mbretëror lëkundej mes ndihmës dhe rrezikut të fisnikërisë, ai ishte konsideruar si një shembull i përmbushjes së njeriut fisnik të shekullit VII-të. Ai është i njohur për veprat “Maksima” dhe “Kujtime”.