SHARE

Kam mësuar përmes disa përvojave të hidhura një mësim supreme: ta ruaj zemërimin; ashtu sikur se nxehtësia e cila ruhet mund të shndërrohet në energji, ashtu edhe zemërimi ynë nëse kontrollohet mund të shndërrohet në një forcë e cila mund ta lëviz botën.

Mahatma Gandhi (2 tetor 1869 – 30 janar 1948) – ishte lideri i shquar i Lëvizjes Indiane për Pavarësi, në Indinë e sunduar nga Britania e madhe, përmes mosbindjes së padhunshme shoqërore. Gandhi e udhëhoqi Indinë drejtë pavarësis dhe inspiroi lëvijet për të drejtat civile dhe lirinë nëpër gjithë botën. Jo zyrtarisht ai quhet edhe babai i kombit.