SHARE

Vetmia e prodhon origjinalitetin, bukurinë mahnitëse dhe guximtare, poezin. Por vetmia gjithashtu e prodhon edhe ligësinë, disproporcionalen, absurdin dhe të ndaluarën.

Thomas Mann, “Death in Venice and Other Tales” – është novelë e publikuar për herë të parë në vitin 1912. Kjo vepër e paraqet vuajtjen e madhe nga bllokimi i një shkrimitari, i cili viziton Venicen dhe çlirohet, lartësohet dhe gjithnjë e më shumë fiksohet nga pamja e bukurisë magjepsëse të një të riu. Edhe pse ai kurrë nuk flet me djaloshin, shkrimtari e gjen veten thellësisht të tërhequr brenda një pasioni shkatërrues nga përbrenda;