SHARE

“Dashuria do të thotë ti besosh vetes pa garanci, ta japësh veten plotësisht tek shpresa se dashuria e juaj do të prodhojë dashuri tek personi që e dashuroni.

Dashuria është një akt besimi. Kush beson pak, dashuron pak.”

Erich Fromm, “The Art of Loving” – është vepër e botuar në vitin 1956.

Në këtë vepër autori e zhvillon përspeptivën e natyrës njerëzore, që nga punë e tij e herëshme e deri tek parimet e ikjes nga liria dhe të njeriut për veten, të cilat ai i rishikon edhe në disa nga veprat e tij kryesore.