SHARE

Ajo tha “Jam shumë e frikësuar” – dhe unë i thash, “Pse?” dhe ajo tha, “Sepse jam thellësisht e lumtur. Një lumturi e tillë është frikësuese”. E pyeta atë pse dhe ajo mu përgjigj, “Ata të lejojnë të jesh kaq shumë e lumtur vetëm nëse janë duke u përgatitur të marrin diçka prej teje”.

Khaled Hosseini, “The Kite Runner” është novela e parë e autorit Afgano – Amerikan, e cila është publikuar në vitin 2003. Ky libër e paraqet sfondin e ngjarjeve të trazuara, nga rënia e Monarkisë Afgane përmes intervenimit të ushtrisë Ruse, ekzodi i refugjatëve drejt Pakistanit dhe SHBA-ve dhe ngritja e regjimit Taliban.