SHARE

Kjo ishte dashuri në shikim ta parë, dashuri e përjetshme: një ndjenjë e panjohur, e papritur, e paparashikuar – për aq kohë sa ajo mund të ishte qështje e vetëdijes së ndërgjegjshme, ajo e mori të gjithë zotërimin e tij, dhe ai e kuptoi, me habi të gëzuar, se kjo ishte për të gjithë jetën.

Thomas Mann (1875 – 1955) ishte novelist gjerman, shkrimtar i tregimeve të shkurtëra, kritik shoqërorë, filantropist, eseist dhe laureat i çmimit Nobel për letërsi, në vitin 1929. Analizat dhe kritikat e tij për shpirtin gjerman dhe europian, u përdorën për ti modernizuar tregimet gjermane dhe ato biblike dhe gjithashtu idetë e Gëtes, Niçes dhe Shopenhauerit.