SHARE

Forca e shikimit është abuzuar aq shumë në tregimet e dashurisë sa që është bërë diçka e pabesueshme. Pak njerëz tani guxojnë të thonë se dy njerëz kanë rënë në dashuri sepse kanë shikuar njëri-tjetrin. Megjithatë, kjo është mënyra se si një dashuri fillon, mënyra e vetme.

– Viktor Hygo lindi në Besançon më 26 shkurt të vitit 1802. Ai ishte një dramaturg, poet dhe shkrimtar francez, i konsideruar si babai i romantizmit si dhe një figurë dominuese në letërsinë franceze të shekullit XIX.