SHARE

Dashuria është e rëndë dhe e lehtë, e errët dhe ndriçuese, e nxehtë dhe e ftohtë, e shëndetshme dhe e sëmurë, e përgjumur dhe e zgjuar – dashuria është gjithçka përveç asaj që është.

William Shakespeare, “Romeo dhe Gjylieta” është një tragjedi e shkruar nga Shakespeare, në karrierën e tij të hershme, e cila ka të bëjë me dy të dashuruar, vdekja e të cilëve në fund i pajtoi dy familjet e tyre, të cilat ishin në gjakmarrje.