SHARE

Ne nuk e dim – as sofistët, as oratorët, as artistët e as unë – çka është e vërteta, e mira dhe e bukura. Por ekziston një dallim mes nesh: edhe pse këta njerëz nuk din asgjë, ata besojnë se dinë diçka; ndërsa unë, nëse nuk di asgjë, të paktën nuk kam asnjë dyshim se nuk di asgjë. Si rezultat i kësaj, i gjithë superioriteti në mençuri, të cilin Orakulli ma ka atribuar mua, e redukton veten në një pikë të vetme, se unë jam fuqimisht i bindur se jam injorantë për atw që nuk e di.

Sokrati