SHARE

Secila gjeneratë e imagjinon veten si më inteligjente se gjenerata para tyre dhe më e mençur se ata që vijn pas tyre.

George Orwell (1903 – 1950) ishte shkrimtar anglez, eseist, gazetar dhe kritik. Puna e tij shquhet nga përpjekjet për ndërgjegjësim ndaj padrejtësisë shoqërore, kundërshtimin e totalitarizmit dhe mbështetjen e sinqertë për demokracinë socialiste. Ai më së shumti është i njohur për librat e tij “Ferma e kafshëve” dhe “1984”.