SHARE

Nuk ekziston pikëllim më i madh se sa ta kujtosh lumturinë në kohën e mjerimit.

Dante Alighieri, “Komedia Hyjnore” – është një poezi e gjatë përshkruese e Alighieri-t, e cila kishte filluar të shkruhet nga autori në vitin 1308 dhe kishte përfunduar në vitin 1320, një vit para vdekjes së tij. Ajo konsiderohet vepra më e shquar e letërsisë italiane dhe njëra ndër veprat kryesore të letërsisë botërore.