SHARE

Të amputuarit ndjejn dhimbje, ngërçe dhe kruarje në këmbën të cilën nuk e kanë më. Kështu ndihej edhe ajo pa të, e ndjente prezencën e tij aty ku ai nuk ishte më.

Gabriel García Márquez, “Dashuria në kohërat e Kolerës” është novel nga autori kolumbian, e publikuar për herë të parë në spanjisht në vitin 1985. Karakteret kryesore të këtij libri janë Florentino Ariza dhe Fermina Daza të cilët bien në dashuri me njëri tjetrin. Dashuria e tyre zhvillohet në mënyrë sekrete deri në momentin që babai i Ferminas, Lorenzo, e zbulon lidhjen e tyre dhe ia ndalon Ferminas ta shoh Florentinon. Për më shumë, ju preferojmë ta lexoni librin.