SHARE

Sa më e madhe pengesa, aq më e madhe lavdia kur e kapërcejmë atë.

Molière (1622 – 1673) ishte dramaturg francez dhe aktor i cili konsiderohet se është njëri ndër mjeshtrit më të mëdhenjë të komedisë në letërsin perëndimore. Edhe pse Moliere merrte lajka nga oborrtarët dhe parisienët, satira e Molierit i tërhoqi kritikët nga Kisha Katolike dhe moralistët të cilët edhe e dënuan atë.