SHARE

Mençuria nuk mund të dhurohet. Mençuria të cilën i mençuri tenton ta dhurojë, tingëllon si budallallëk tek dikush tjetër… Dija mund të komunikohet, por jo mençuria. Dikush mund ta gjejë atë, ta jetojë atë, të habitet përmes saj, por ai kurrë nuk mund ta komunikojë ose ta mësojë atë.

Hermann Hesse (1877 – 1962) ishte poet Zvicëran i lindur në Gjermani, novelist dhe piktor. Veprat e tij e shqyrtojnë një kërkim individual për autoritetin, vet-njohjen dhe spiritualitetin. Në vitin 1946, ai mori çmimin Nobel për Paqe.