SHARE

Nëse e merrni një qenë të uritur dhe të vuajtur dhe e riktheni jetë, ai nuk do të ju kafshojë më. Ky është dallimi themelor mes njeriut dhe qenit.

Mark Twain – ishte shkrimtar, publikues, ligjërues dhe ndërmarrës amerikan. U lind më 30 nëntor, 1835 në Missouri dhe vdiq më 21 prill, 1910 në Connecticut, SHBA. Në mes shumë novelave të tij, më të njohurat janë “The adventures of Tom Sawyer (1876)”, “Adventures of Huckleberry Finn (1885)” etj.