SHARE

Mësojeni injorantin sa më shumë që mundeni; shoqëria është fajtore që nuk ka siguruar edukim falas për të gjithë dhe ajo duhet të përgjigjet për errësirën që e shkakton. Nëse shpirti lihet në errësirë, ai e bënë mëkatin. Fajtorë nuk është ai që e bënë mëkatin por ai që e shkakton errësirën.

– Viktor Hygo lindi në Besançon më 26 shkurt të vitit 1802. Ai ishte një dramaturg, poet dhe shkrimtar francez, i konsideruar si babai i romantizmit si dhe një figurë dominuese në letërsinë franceze të shekullit XIX.