SHARE

Kështu, ai e shijoi dhimbjen e thellë e cila ishte e rezervuar vetëm për të fortit, ashtu siç e kishte testuar për pak kohë edhe lumturinë e thellë.

F. Scott Fitzgerald (1896 – 1940) ishte novelist dhe shkrimtar amerikan. Ai tani konsiderohet si njëri ndër shkrimtarët më të mëdhenjë amerikanë të shekullit të xx-të. Fitzgerald konsiderohet pjesë e “Gjeneratës së humbur”, gjeneratë e cila erdhi gjatë Luftës së Parë Botërore.