SHARE

I vetmi gabim i vërtetë është ai prej të cilit ne nuk mësojmë asgjë.

Henry Ford (1863 – 1947) ishte industrialist amerikan dhe themelues i “Ford Motor Company” dhe sponzorizues i zhvillimit të linjave të montimit për prodhimin masiv. Edhe pse Ford nuk e zbuloi makinën e as linjat e montimit, ai e zhvilloi dhe e fabrikoi mankinën e parë, të cilën amerikanët nga shtresa e mesma mund ta përballonin financiarisht.