SHARE

Një njeri duhet të dëgjojë pak muzik, të lexoj pak poezi dhe të shoh një piktur të mirë çdo ditë të jetës së tij, në mënyrë që shqetësimet e botës të mos mund të ia prishin ndjenjën e së bukurës, të cilën Zoti e mbjellur të shpirtin e njeriut.

Johann Wolfgang von Goethe (1749 – 1832) ishte burrështetas dhe shkrimtar gjerman. Sot ekzistojnë më shumë se 10.000 letra dhe mbi 3.000 vizatime të tij dhe gjithashtu fragmente letrare dhe shkencore. Vepra e parë shkencore e tij (Metamorphosis of Plants), është publikuar në vitin 1788.