SHARE

Siç duket truri e ka një hapësirë të veçantë, të cilën ne mund ta quajmë kujtesa poetike dhe e cila e regjistron çdo gjë që na magjeps dhe na prek, çdo gjë e cila na e bënë jetën më të bukur… Dashuria fillon me një metafor, e cila do të thotë se dashuria fillon në pikën kur një grua me fjalën e saj të parë futet në kujtesën tonë poetike.

Milan Kundera, “The Unbearable Lightness of Being”