SHARE

Pyetja më e madhe e cila, në të gjitha kohërat e ka shqetësuar njerëzimin dhe u ka sjellur atyre pjesët më të mëdha të neverisë së tyre… ka qenë, jo nëse pushteti duhet të ekzistojë në botë, e as se prej nga vjen ai, por kush duhet ta ketë atë?

John Lock, (1632 – 1704) ishte një filozof anglez dhe fizicien, gjerësisht konsiderohet si njëri ndër mendimtarët e iluminizmit më me ndikim dhe zakonisht njihet si babai i Liberalizmit.