SHARE

Barazia qëndron vetëm në dinjitetin moral njerëzor… Lëreni fillimisht të ketë vëllezër, pastaj do të ketë edhe vëllazëri dhe vetëm pas kësaj do të ketë ndarje të drejtë të të mirave mes vëllezërve.

Fyodor Dostoyevsky, “Vëllezërit Karamazov” – ishte novela e fundit e autorit, për të cilën ai shpenzoi dy vite për ta shkruar dhe e cila për herë të parë u publikua në vitin 1879. Dostoyevsky vdiq pas më pak se katër muaj nga dita e publikimit të këtij libri.