SHARE

Në çmendurin time i kam gjetur të dyja: lirinë dhe sigurinë; lirinë e vetmisë dhe sigurinë nga të qenit i kuptuar, sepse ata që na kuptojnë ne, robërojnë diçka tonën.

Kahlil Gibran, (1883 – 1931) ishte artist, shkrimtar dhe poet Libanezo – Amerikan. Në botën arabe, Gibran njihet si shkrimtar dhe politikan rebel. Në botën anglisht-folëse ai kryesisht është i njohur për librin e tij “Profeti” i cili u botua në vitin 1923. Gibran është poeti më i lexuar i të gjitha kohërave, pas Shekspirit dhe Lao Tzu.