SHARE

Duhet ta kesh kurajon për dhimbjet e mëdha të jetës dhe durimin për ato të voglat; dhe atëherë kur ti keni kryer detyrat ditore, shkoni të flini në paqe. Zoti është zgjuar.

Viktor Hygo lindi në Besançon më 26 shkurt të vitit 1802. Ai ishte një dramaturg, poet dhe shkrimtar francez, i konsideruar si babai i romantizmit si dhe një figurë dominuese në letërsinë franceze të shekullit XIX.