SHARE

Ata që nuk e kanë njohur miqësinë e thellë dhe shoqërinë e fortë të një dashurie të përbashkët të lumtur, e kanë humbur gjënë më të mirë të cilën jeta e ofron.

Bertrand Russell (1872 – 1970) – ishte filozof, matematicien, shkrimtar dhe aktivist politik anglez dhe gjithashtu laureat për çmimin Nobel. Ai konsiderohet si njëri ndër themeluesit e filozofis analitike. Në disa momente gjatë jetës së tij, ai e konsideroi veten liberal, socialist dhe pacifist. Ai ishte i lindur në njërën ndër familjet aristokrate më të njohura të Mbretërisë së Bashkuar.