SHARE

E ndjeva veten aq të frikësuar në vetmi, sa që e solla ndërmend vetvrasjen. Ajo që më ndaloi të mos e bëjë këtë ishte ideja se askush, absolutisht askush, nuk do të trazohej nga vdekja ime, se madje do të isha edhe më i vetmuar në vdekje se sa në jetë.

Jean Paul Sartre, “Neveria” – është novel filozofike nga filozofi ekzistencialist Jean Paul Sartre, e publikuar për herë të parë në vitin 1938. Kjo është vepra e parë e Sartrit dhe sipas mendimit të tij, vepra më e mirë.