SHARE

Ata kishin jetuar mjaftueshëm gjatë sëbashku, për ta kuptuar se dashuria ishte gjithmonë dashuri, çdo kohë dhe çdo kund dhe se sa më shumë që i ofrohej vdekjes, ajo bëhej më e fortë.

Gabriel García Márquez, “Dashuria në kohën e Kolerës”- është novel nga autori kolumbian, e publikuar për herë të parë në spanjisht në vitin 1985. Karakteret kryesore të këtij libri janë Florentino Ariza dhe Fermina Daza të cilët bien në dashuri me njëri tjetrin. Dashuria e tyre zhvillohet në mënyrë sekrete deri në momentin që babai i Ferminas, Lorenzo, e zbulon lidhjen e tyre dhe ia ndalon Ferminas ta shoh Florentinon. Për më shumë, ju preferojmë ta lexoni librin.