SHARE

Më shumë duhet t’i frikësoheni një miku të pa sinqert se sa një bishe të egër; një bishë e egër mund të u’a plagos trupin, por një mik i pa sinqert mund të u’a plagos mendjen.

Gautama Buddha besohet se ka jetuar në pjesën lindore të Indisë antike, diku mes shekullit të XVI dhe të IV, para lindjes së krishtit. Ai ishte figura kryesore e budizmit dhe nga budistët konsiderohet si mësues i ndriçuar.