SHARE

Nuk u është dhënë njerëzve të gjykojnë se çka është e drejt e çka e gabuar. Njerëzit gjithmonë kanë qenë të gabuar dhe do të jenë të gabuar dhe në asgjë më shumë se sa në atë që ata e konsiderojnë të drejtë ose të gabuar.

Leo Tolstoy, “Lufta dhe Paqja” – “Lufta dhe Paqja” – ky libër konsiderohet si vepra kryesore e letërsisë botërore dhe njëra ndër arritjet më të mira letrare të Tolstoit.