SHARE

Një njeri naiv nuk është asgjë më shumë se sa një budalla, mirëpo ju gra, e zbuloni një mënyrë të atillë të të qenurit naive, sa që tek ju naiviteti duket i ëmbël, fisnik dhe i përkryer dhe jo aq budalla sa që në të vërtetë është.

Anton Chekhov (1860 – 1904) – ishte dramaturg rus dhe shkrimtar i tregimeve të shkurtëra, i cili konsiderohet se është njëri ndër shkrimtarët më mëdhënjë në histori, të trillerëve të shkurtë. Ai me profesion ishte mjek dhe në një rast ishte shprehur: “Mjekësia është gruaja ime e ligjshme, ndërsa letërsia është ajo e fshehta”