SHARE

Ne të gjithë e kërkojmë lumturin, por duke mos e ditur se ku mund ta gjejmë; ashtu sikur pijanecët në kërkim të shtëpisë së tyre, të cilët e dijn sigurt se ajo ekziston diku.

François-Marie Arouet i njohur ndryshe si Voltaire, lindi në Paris më 21 nëtor, 1694. Ai ishte shkrimtar i madh francez, historian dhe filozof, i njohur për sulmet e tij kundër Kishës Katolike, dhe për përkrahjen e lirisë fetare, lirinë e shprehjes dhe ndarjen e kishës nga shteti. Vdiq në Francë, më 30 maj, 1778.