SHARE

Ju duhet ta gjeni ëndërrën tuaj, por asnjë ëndërr nuk zgjat përgjithmonë. Secila ëndër ndiqet nga një tjetër, dhe ju nuk duhet të kapeni vetëm pas njërës.

– Hermann Hesse (1877 – 1962) ishte poet zvicëran i lindur në Gjermani, novelist dhe piktor. Veprat e tij e shqyrtojnë një kërkim individual për autoritetin, vet-njohjen dhe spiritualitetin. Në vitin 1946, ai mori çmimin Nobel për Paqe.