SHARE

Rrethoje veten me njerëz që të bëjnë të lumtur. Njerëz që të bëjnë të qeshësh, njerëz që të ndihmojnë atëherë kur vërtetë ke nevojë. Njerëz që vërtetë kujdesen për të tjerët. Këta janë njerëzit që i’a vlenë t’i mbash në jetë. Çdo kush tjetër është vetëm kalimtar.

Karl Marx (1818 – 1883) Ishte filozof gjerman, shkencëtar, ekonomist, sociolog dhe revolucionar socialist. Në rini, ai hoqi dorë nga shtetësia dhe pjesën më të madhe të jetës së tij e kaloi ne Londër, ku vazhdoi zhvillimin e mendimeve të tij, në bashkëpunim me Friedrich Engels – in. Marx – i publikoi vepra të ndryshme, mes të cilave më e njohura është “Manifesti Komunist”. Puna e tij ka pasur ndikim të madh tek intelektualët, ekonomistët dhe politikanët.