SHARE

Karakteri nuk mund kurrë të zhvillohet në lehtësi dhe në heshtje. Vetëm përmes përvojës së vuajtjes shpirti mund të forcohet, ambicia të inspirohet dhe suksesi të arrihet.

Helen Keller (1880 – 1968) ishte autore amerikane, aktiviste politike dhe pedagoge. Ajo ishte personi i parë në botë që ishte e shurdhër dhe e verbër dhe e cila kishte përfunduar studimet bachelor në amerikë. Si një anëtare e Partisë Socialiste Amerikane dhe e Punëtorëve Industrial të Botës, ajo bëri fushata për të drejtën e votës për gratë, të drejtat e punëtorëve, socializmin etj.