SHARE

Është e pamundur për njeriun ta mësojë atë që mendon se tashmë e di.

Epictetus (50 – 135) ishte filozof stoik grek. Ai ishte lindur si skllav në Hierapolis, Phyrigia (Tuqia e sotme) dhe jetoi në Romë deri në dëbimin e tij, ku pastaj shkoi në Nicopolis, në veriperëndim të Greqisë, për pjesën e mbetur të jetës së tij. Mësimet e tij ishin shkruar dhe publikuar nga nxënësi i tij Arrian.