SHARE

Problemi me të është se asaj nuk i mungon fuqia e të folurit, por fuqia e bisedës.

George Bernard Shaw (1856 – 1950) – ishte një dramaturg irlandezo-anglez, influenca e të cilit ishte e madhe në teatrin, kulturën dhe politikën angleze, mbas vitit 1880 e këtej. Ai shkruajti më shumë se 60 drama, mes tyre veprat kryesore si ”Man and Superman (1903)”, “Pygmalion (1913)”, “Saint Joan (1923)”. Në vitin 1925 ai ishte shpërblyer me çmimin Nobel për letërsi.