SHARE

Ekziston vetëm një e mirë, njohja dhe vetëm një e keqe, injoranca.

Sokrati – ishte filozof antik grek, i cili konsiderohet njëri ndër themeluesit e filozofisë perëndimore. Ai është figurë enigmatike sepse kryesisht njifet nga shkrimet e studentëve të tij Platonit dhe Ksenofanit, sepse asgjë e shkruar nga ai nuk është ruajtur. Dialogjet e Sokratit janë disa nga punimet e tij të vetme që kanë mbijetuar nga antikiteti.